Montepulciano

De naam ‘Montepulciano’ is zowel de naam van deze stad als de naam van een bekende wijndruif dus toen ik de naam van deze stad hoorde, heb ik de (geheel logische) conclusie getrokken dat ze hier lekkere wijnen hebben. De gelijknamige druif wordt in heel midden Italië verbouwd en is de op één na meest populaire druif voor het maken van wijn in zowel de Toscane en het naastgelegen Umbrië. Genoeg reden dus om deze stad te bezoeken.

Montepulciano
Montepulciano

De meest geroemde en populaire wijn in deze stad is echter de Vino Nobile di Montepulciano en dit is in de basis een Sangiovese. De reden waarom wij dus initieel naar Montepulciano zijn gekomen is gebaseerd op een naïeve aanname waarbij het uiteindelijke resultaat hetzelfde was. Dat ze hier lekkere wijn hebben kan ik dus bevestigen en dit is daarom ook al de vierde keer dat wij deze plaats bezoeken. Het plaatsje bevindt zich bovenop een hoge berg en is één van de mooiste plekken in de Toscane. De grote massieve toegangspoorten, de prachtige gebouwen en de tientallen restaurants en wijnbarretjes maken dit een populaire plek onder toeristen en de Italianen zelf.

Vanuit de lucht heb ik de schoonheid van deze stad proberen te vangen en dat is maar deels gelukt. Deze stad moet je niet alleen zien maar ook voelen, horen, ruiken en proeven dus als je in de buurt bent, rijd deze stad dan zeker niet voorbij.

Eén antwoord op “Montepulciano”

  1. Mooi man! Schitterende plek idd. Ik ben er een paar dagen geweest in 2004. Hele mooie herinnering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.