Gotthardpas

Als je graag met de auto op vakantie naar ItaliĆ« gaat dan kun je kiezen om door Zwitserland, Oostenrijk of Frankrijk te rijden. Wij kiezen zelf eigenlijk altijd voor Zwitserland omdat dit op zichzelf al een adembenemende route is en naar onze bestemming is het ook de kortste route. In alle voorgaande jaren hebben we ervoor gekozen om ‘s-nachts door Duitsland te rijden wat betekent dat je ‘s-ochtends vroeg in de Alpen aankomt en zonder files door de Gotthardtunnel richting Milaan kan rijden. Dit jaar hebben we besloten om dat anders te doen en wat meer van de reis te genieten.

De Gotthardpas
De Gotthardpas

Dit betekent ook dat we de toeristische route door Zwitserland hebben genomen en dit keer niet de Gotthardtunnel maar de Gotthardpas hebben genomen. Een weg met uitdagende haarspeldbochten, klikkende oren van de hoogteverschillen en betoverende uitzichten. Het hoogste punt van de Gotthardpas ligt op meer dan 2100 meter en je daalt ongeveer een kilometer bij het laagste punt in Airolo.

Onze bestemming ligt op 1650 km vanaf het vertrekpunt dus als je dan toch zo’n lange rit moet maken, geniet dan van al het prachtige om je heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.