Het Muiderslot

Het Muiderslot

Het Muiderslot, daar rijd je niet per ongeluk langs. Muiden is met name een plek waar je naar toe gaat om het slot te bezoeken. Omdat er op dit moment, vanwege de lockdown, geen bezoekers zijn in het kasteel, bedacht ik me dat dit een mooi moment zou zijn om met mijn drone foto’s van het slot te maken.

Graaf Floris V liet rond 1285 een stenen vesting bouwen op een strategische plek aan de monding van de rivier de Vecht, de belangrijkste vaarroute naar het bisdom Utrecht. Tijdens een valkenjacht werd Floris V in 1296 door zijn eigen edelen ontvoerd en op brute wijze vermoord en werd zijn kasteel vernield. Vanaf 1370 werd het oorspronkelijke Muiderslot in ere hersteld en uitgebreid met de woonvleugel aan de kant van de Zuiderzee.

Vandaag ligt het slot er inderdaad verlaten bij en op de parkeerplaatsen is geen auto te bekennen. Op het moment dat ik mijn drone in de lucht stuur, lopen er twee mensen voorbij met gasmaskers op hun gezicht. Ik wil ze eigenlijk vertellen dat een gasmasker niet helpt tegen een virus maar ik laat het maar. Als dat hen een gevoel van veiligheid geeft, wie ben ik dan om ze dat te ontnemen.

In de verte hoor ik de songtekst; alleen de vogels, vliegen van oost naar west Berlijn.. en ik voel me even bevrijd terwijl ik mijn drone richting het IJmeer stuur. Heel even maar. Dan gauw weer terug naar huis om onze minister-president te horen vertellen dat we niet opgesloten worden en dat hij erop vertrouwt dat wij Nederlanders de juiste keuzes maken. Dat vertrouwen deel ik met hem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.